lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Svag vårbris över modehandeln: ”Kommer inte ifrån det faktum att läget är otroligt tufft”

Publicerad: 11 maj 2023, 05:33

Sofia Larsen, vd för Svensk Handel.

Foto: Pressbild

Är det försiktiga vårvindar som sveper fram över modehandeln? Det frågar sig Svensk Handel efter att försäljningen av både skor och kläder ökade i april. Samtidigt kan det vara så att inflationen käkar upp hela tillväxten.

Ämnen i artikeln:

Svensk HandelDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Försäljningen av kläder steg med 2,4 procent i april, visar Stilindex från Svensk Handel. Skohandeln visar upp en tillväxt på 9,5 procent.

– Vi är glada över att många av våra medlemmar rapporterar om en liten ökning i flöde av kunder i sina butiker. Historiskt vet vi att årstidskiftningar ofta gynnar modehandeln, säger Sofia Larsen i en kommentar.

Svensk Handel påminner emellertid oro att siffrorna i Stilindex redovisas i löpande priser. Mätt i volym minskade försäljningen, om man tar hänsyn till inflationen. Det är även osäkert om skohandeln växte, trots en tillväxt på 9,5 procent. Inflationen för skor har hittills i år legat på drygt elva procent.

– Samtidigt kommer vi inte ifrån det faktum att läget är otroligt tufft för många företag inom modehandeln. Konsumenternas köpkraft fortsätter att urholkas samtidigt som man möter stora kostnadsökningar, säger Sofia Larsen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev