Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Styrkebeskedet från Adlibris – dominerade marknaden i augusti

Publicerad: 16 september 2020, 07:46

Här är styrkebeskedet från Adlibris. I augusti nådde e-handlaren en marknadsandel på 51 procent. ”Vår försäljning nådde all time high”, säger vd Jonas Karlén.


Ämnen i artikeln:

Media och underhållningAdlibris

Läs mer: Högtryck på  Adlibris lager efter rejäla säljökningar: ”Tagit in extrapersonal”

Enligt de senaste försäljningssiffrorna från branschorganisationen Bokinfo nådde Adlibiris i augusti i en marknadsandel på 51 procent.

Det innebar att bolaget sålde mer än varannan fysisk bok i Sverige.

Under det senaste året har Adlibris arbetat med att förbättra erbjudandet till kund, effektivisera sina processer och lagt ett större fokus på bokförsäljningen.

– Vi är oerhört stolta över det arbete vi har gjort. Redan innan pandemin såg vi att vi var på rätt väg och den riktningen har förstärkts under våren och sommaren. I augusti nådde vår försäljning all time high och vi har aldrig sålt för mer i en enskild månad i Adlibris drygt 20-åriga historia, säger Jonas Karlén samtidigt som han konstaterar att arbetet inte är avslutat:

– Kundnöjdheten fortsätter att öka och vi kommer att fortsätta arbeta hårt med att förbättra kundernas upplevelse bland annat i leveransdelen och genom att inspirera till mer läsning.

Läs mer: Beskedet från Adlibris nya vd: ”Vi ska driva utvecklingen”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev