onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Stort sparpaket på Bergendahls Food – 50 tjänster försvinner

Publicerad: 4 februari 2020, 15:53

Foto: Magnus Fond

Bergendahls Food ska vända sin negativa utveckling. Planen är att bland annat effektivisera logistiken och att minska personalstyrkan med 50 tjänster. Fackliga förhandlingar inleds i morgon, onsdag.

Ämnen i artikeln:

BergendahlsLivsmedelEkonomi

Bergendahls Food redovisade i höstas sin största förlust någonsin. Orsakerna till det historiska bakslaget, som Market berättade om redan i oktober, är misslyckade e-handelssatsningar och olönsamma stormarknader.

Nu uppger Bergendahls Food att ett åtgärdsprogram ska sättas in som syftar till att reducera kostnaderna och öka försäljningen. En effektivare logistik ska kapa kostnader, men man planerar också att minska personalstyrkan.

– Vi behöver spara 200 miljoner kronor på kostnadssidan. Åtgärdsprogrammet kommer löpa över två år och vi inleder fackliga förhandlingar i morgon, säger Håkan Åkerström som är bolagets vd till Market.

I planen som kommuniceras nu ingår en personalminskning på 50 tjänster på tjänstemannasidan, men företaget kommer även att spara in timmar inom andra delar av organisationen som logistik och butik.

– Vi vill göra det här så bra och smärtfritt som möjligt, men så klart är det ett tufft och tråkigt besked att behöva ge till medarbetarna i dag, säger Håkan Åkerström.

Läs mer: Avslöjar: City Gross pausar satsningen på butiker i stadskärnor

Ellen Larsson

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev