Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Starkt halvår för NA-KD: ”Kan välja att gå till helårs lönsamhet”

Publicerad: 8 juli 2021, 07:55

NA-KD kan nå lönsamhet under 2021.

Under 2020 hade NA-KD en försäljning på nästan två miljarder och lyckades samtidigt uppnå sitt första lönsamma kvartal. Nu kan bolaget välja att gå till lönsamhet på helår. ”Det avväger vi nu kontra tillväxt”, säger vd Jarno Vanhatapio.


Ämnen i artikeln:

Na-kdEkonomiModeE-handel

Modebolaget NA-KDs nettoomsättning för 2020 landade på 1 958 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillväxt om 57 procent från 2019. Under andra kvartalet 2020 låg tillväxttakten på hela 75 procent.

– Trots ett pandemi-år och minskad fysisk handel i Europa, ökade vi vår försäljningstillväxt online och vi sålde produkter för två miljarder kronor netto samt uppnådde vårt första lönsamma kvartal sedan start. Jag är stolt över våra resultat och våra medarbetares engagemang och driv under denna långa period av distansarbete. NA-KDs lönsamma tillväxt bevisar att företaget har en stark kundbas och ett unikt kunderbjudande inom mode, säger vd Jarno Vanhatapio i en kommentar. 

Bolaget uppger att de under första halvåret 2021 har haft en tillväxttakt som är betydligt bättre än branschens. 

– Det betyder att vi tar marknadsandelar från våra konkurrenter och i en värld där morgondagens vinnare formas så prioriterar vi fortfarande en balans mellan tillväxt av nya kunder och resultatförbättringar årsvis. Eftersom vi hade en ebitda på -1,7 procent förra året så kan vi välja att gå till helårs lönsamhet då bolaget varje år haft en resultatutveckling med adderad volym. Det avväger vi nu kontra tillväxt. 

 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Na-kdEkonomiModeE-handel

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev