Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Stark volymökning för Bolist som inte ser något slut på byggfesten

Publicerad: 5 augusti 2021, 07:23

Bolist/Järnia håller högt tempo. Tillväxten under första halvåret räknat i volym var drygt 16 procent. ”Svenskarna har ett fortsatt stort intresse för att bygga och renovera”, säger kedjechefen Magnus Hemmingberg.


Ämnen i artikeln:

BolistJärnia

LÄS MER: Bygghandeln går mot rekordår – samtidigt ser branschen risk för materialbrist

Bygghandeln har fortsatt sin starka tillväxt under 2021. Enligt Byggmaterialindex växte handeln med 12 procent i löpande priser under första halvåret.

Tillväxten i volym för Bolist/Järnia på jämförbara enheter var 16,4 procent.

– Trots att pandemin äntligen börjar klinga av så ser vi att svenskarna har ett fortsatt stort intresse för att bygga och renovera, det handlar om renovering av både hem och fritidshus och det handlar om försäljning till både proffsbyggare och privatpersoner. En del av vår framgång är en följd av ett antal lyckade kampanjer riktade mot konsument och ett antal större affärer som våra medlemmar gjort på Västkusten, säger Magnus Hemmingberg i en kommentar.

Det stora intresset för renovering har också gjort att efterfrågan på virke har varit större än vanligt.

– Under våren har vi jobbat hårt för att säkra virke till vår verksamhet och nu kommer signaler om eventuell cementbrist. Vi tror att intresset för byggande och renovering kommer att kvarstå ett bra tag till och vi kommer att fortsätta att jobba hårt för att säkra virke och annat material till våra medlemmar, säger Magnus Hemmingberg.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

BolistJärnia

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev