Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Stark start på året för Boozt: ”Överträffade våra förväntningar”

Publicerad: 7 maj 2021, 06:16

Boozt redovisar en stark tillväxt under första kvartalet 2021. Samtidigt förbättras bolagets resultat. ”Mot bakgrund av en bättre utveckling än förväntat under första kvartalet, en lovande start på den nya säsongen och mindre osäkerhet kring utvecklingen av resten av året, uppgraderade vi nyligen vår prognos för 2021”, säger vd Hermann Haraldsson.


Ämnen i artikeln:

EkonomiBooztE-handel

Läs mer: Efter en flygande start på året skriver Boozt upp prognosen: ”Ser en större efterfrågan”

E-handelsbolaget Boozt hade en nettoomsättning på 1 137,4 miljoner kronor under första kvartalet 2021. Det motsvarar en tillväxt med 48,5 procent jämfört med samma period föregående år. I lokala valutor uppgick tillväxten till 54 procent.

Redan i april lämnade Boozt preliminära siffror om en tillväxt på mellan 47-49 procent. Samtidigt justerade bolaget upp prognosen för helåret, från en tillväxt på mellan 20-25 procent till en tillväxt på mellan 25-30 procent.

– Under första kvartalet lyckades vi hitta den optimala balansen mellan tillväxt, hög kundnöjdhet och lönsamhet. Tillväxten på 54% i lokal valuta överträffade våra förväntningar och lönsamheten var stark med en justerad rörelsemarginal om 6%. Kundnöjdheten var fortsatt branschledande, och vi attraherade nya kunder samtidigt som våra befintliga kunder fortsatt var lojala. Mot bakgrund av en bättre utveckling än förväntat under första kvartalet, en lovande start på den nya säsongen och mindre osäkerhet kring utvecklingen av resten av året, uppgraderade vi nyligen vår prognos för 2021, säger vd Hermann Haraldsson i en kommentar.

Boozt redovisar ett justerat rörelseresultat på 68,7 miljoner kronor. Under samma period föregående år hade Boozt ett justerat rörelseresultat på minus 61 miljoner. Den justerade rörelsemarginalen för perioden hamnade på sex procent. Det förbättrade resultatet drevs av högre bruttomarginaler och kostnadsförbättringar.

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

EkonomiBooztE-handel

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev