Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Stark starkt på året för e-handelskoncernen – så hög var tillväxten

Publicerad: 31 maj 2021, 07:42

Foto: Daniel Norman

Ellos Group ökade försäljningen med nästan 30 procent under det första kvartalet. ”Allt fler kunder i såväl Norden som övriga Europa väljer att handla från våra e-handelsplatser”, säger Paul Lembrechts, vd för ägaren FNG Nordic AB.


Ämnen i artikeln:

HeminredningModeEkonomiEllos

Ellos Group, med varumärkena Ellos, Jotex, Stadyhard och Home Room, omsatte 830,3 miljoner kronor under det första kvartalet, en tillväxt med 29,6 procent jämfört med samma period i fjol. ¨

Valutaeffekter påverkade utvecklingen negativt. Organiskt var tillväxten 31,4 procent.

– Hem- och modekategorierna på samtliga våra e-handelsplatser bidrog till försäljningstillväxten, säger Paul Lembrechts i en kommentar.

Rörelseresultatet landade på 7,5 miljoner kronor, vilket ska jämföras med ett minusresultat på 24,7 miljoner kronor första kvartalet 2020.

Försäljningsökningen kombinerat med en förbättrad bruttomarginal ligger bakom resultatförbättringen, skriver Ellos Group i pressmeddelandet.

– Som vi tidigare informerat om uppstod det under slutet av förra året en utmanande situation kring fraktkapacitet från Asien till Europa, vilket lett till kraftigt ökade fraktpriser på världsmarknaden. För oss har detta inneburit en negativ påverkan om cirka 16 MSEK för ökade fraktkostnader under första kvartalet, säger Paul Lembrechts.

Som ett led I förlikningen har koncernen valt att göra ena avsättning om 401,3 miljoner kronor räkenskapsåret 2020. Dessa pengar betalas emellertid inte ut förrän den strategiska översyn av verksamheten som parterna ska genomföra tillsammans är klar.

– Nettoskulden uppgick vid kvartalets utgång till 1 252 miljoner kronor vilket innebär att likviditeten är mycket god med en odragen rörelsekredit och med 206 miljoner kronor i likvida medel, säger Paul Lembrechts.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev