Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Stark säljökning för näthandelsjätten: ”Fullt fokus på tillväxt”

Publicerad: 13 augusti 2021, 06:43

E-handlaren Boozt ökade nettoomsättningen under det andra kvartalet.

Med en försäljningsökning på strax under 19 procent under det andra kvartalet i ryggen höjer nu e-handlaren prognosen för helåret. ”Under resten av 2021 och den närmast överskådliga framtiden fokuserar vi på tillväxt”.


Ämnen i artikeln:

Boozt

E-handlaren Boozt ökade nettoomsättningen under det andra kvartalet till 1 271 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 1 070 miljoner kronor under samma period ifjol – en försäljningsökning på 18,8 procent.

Rörelseresultatet för kvartalet sjönk samtidigt till 67,4 miljoner kronor, från 101,2 miljoner kronor under samma period ifjol medan rörelsemarginalen minskade från 9,5 till 5,3 procent.

För helåret för det brutna räkenskapsåret som avslutades den sista april ökade nettoomsättningen till 1 476,3 miljoner kronor från 1 228,2 miljoner ifjol – en omsättningstillväxt på 20,2 procent.

Rörelseresultatet minskade även på helårsbasis till 80,9 miljoner kronor från 120,3 miljoner kronor ifjol.

Vd:n och medgrundaren Hermann Heraldsson är nöjd med att företaget lyckats öka till försäljning under det andra kvartalet, i synnerhet med tanke på att återöppningen av samhället efter pandemin tar längre tid än väntat.
– Samtidigt fortsätter vår lönsamhet att toppa ligan och kundnöjdheten är den högsta någonsin.

Nu höjer e-handlaren helårsprognosen. Omsättningstillväxten väntas nu bli mellan 27,5 och 32,5 procent. Enligt den förra prognosen väntades en omsättningstillväxt på 25-30 procent.
– Under resten av 2021 och den närmast överskådliga framtiden fokuserar vi på tillväxt. Genom att lära oss från andra sektorer strävar vi efter att växa och förbli konkurrenskraftiga och relevanta även i framtiden. 

Helen Preutz (tjänstledig)

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Boozt

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev