måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Stabilt kvartal för Ica – men Hjärtat dras med problem: ”Påverkas av störningar”

Publicerad: 24 oktober 2019, 05:35

Foto: Pontus Edman

Ica Gruppen ökade sin nettoomsättning under det tredje kvartalet med 3,4 procent, från 28,8 miljarder kronor till 29,8 miljarder kronor. Rörelseresultatet uppgick till 1,6 miljarder kronor. Apotek Hjärtat dras dock med problem.

Ämnen i artikeln:

Ica GruppenDagligvarorEkonomi

SB

Susan Berzelius

redaktionen@market.se


Omsättningen för perioden januari-september 2019 uppgick till 88,4 miljarder kronor jämfört med 85,2 miljarder kronor under samma period förra året, en ökning med 3,7 procent.

Resultatet landade samtidigt på 4,1 miljarder kronor för årets tre första kvartal, en ökning med drygt 16 procent.

Enligt Ica Gruppen är ”kvartalet bra med en genomgående stabil resultatutveckling”.

–  Undantaget är Apotek Hjärtat där försäljning och resultat dessvärre påverkats negativt av de störningar vi haft under uppstarten av det automatiserade lagret i Norrköping, säger Ica Gruppens koncernchef Per Strömberg i en kommentar.

Apoteksverksamhetens resultat föll från 155 miljoner till 109 miljoner i tredje kvartalet jämfört med samma period 2018.

– Hjärtat är det enda negativa som sticker ut i rapporten, säger Per Strömberg till Market.

– Vi har haft stora inkörningsproblem i vårt automatiserade lager i Norrköping och det har tyvärr kostat oss i resultat. Men nu ser vi att det fungerar allt bättre, vi får ut den kapacitet vi ska och kan börja jobba med effektiviteten.

Icas e-handel fortsätter att öka kraftigt och det förklarar Per Strömberg med att Icas erbjudande ”är starkt”.

– Vi har varit marknadsledare i två år nu på e-handeln, ökningen låg på 38 procent i tredje kvartalet, och kunderna känner att vi har ett bra erbjudande. Dessutom har vi lyckats få Ica-idén och den personliga dimensionen att också fungera på nätet, säger Per Strömberg.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev