fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Så stor var tillväxten för Clas Ohlson i april – den svenska marknaden sticker ut

Publicerad: 5 maj 2023, 05:22

Clas Ohlsons vd och koncernchef Kristofer Tonström.

Foto: Pressbild

Clas Ohlson ökade försäljningen under det april månad. ”Sett till enskilda marknader sticker Sverige ut”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.

Ämnen i artikeln:

Clas OhlsonDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Clas Ohlson omsatte 612 miljoner kronor i april månad, en tillväxt med en procent. Organiskt ökade försäljningen med tre procent jämfört med samma månad i fjol. Online växte försäljningen med sju procent till en omsättning på 79 miljoner kronor.

– I en fortsatt pressad detaljhandelsmarknad når vi även i april en organisk försäljningstillväxt. Det är ett kvitto på att vi har träffat rätt i kunderbjudandet med stark försäljning inom fokusområden för säsongen såsom solcellsdriven utebelysning, produkter för att organisera hemmet samt trädgårdsmaskiner, säger Kristofer Tonström i en kommentar.

Under april månad påverkades försäljningen negativt av en kalendereffekt om cirka två procent, främst kopplat till den norska marknaden.

I Norge sjönk omsättningen med nio procent i april. Organiskt var försäljningstappet en procent.

– Sett till enskilda marknader sticker Sverige ut positivt med en försäljningsökning om nio procent under månaden, säger Kristofer Tonström.

Tillväxten i Sverige var nio procent både totalt sett mätt i svenska kronor och organiskt. I Finland ökade omsättningen med tio procent medan den organiska försäljningen var oförändrad.

– Makroutmaningar i form av inflation och för oss ogynnsamma valutarörelser består. Vårt fokus är därför helt inriktat på att, med en mer konkurrenskraftig kostnadsbas, fortsätta att erbjuda våra kunder relevanta och prisvärda produkter i en tid när hushållsekonomin är ansträngd, säger Kristofer Tonström.

Antalet butiker var vid april månads utgång 222, vilket är sju färre än vid motsvarande period i fjol.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev