Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Rusning efter fläktar i värmen: ”Trodde inte att intresset kunde bli mycket större”

Publicerad: 20 juli 2021, 11:49

Foto: Shutterstock

Försäljningen av fläktar och luftkonditionering rusar när kunderna vill svalka sig i det varma vädret. ”Efter förra sommarens rekordförsäljning av ac och fläktar trodde vi inte att intresset kunde bli mycket större, säger Sara Larsson, försäljningschef på Elgiganten till SVT.

Ämnen i artikeln:

ElonElgigantenNetonnetHemelektronik

JF


Värmeböljan har resulterat i en rusning efter fläktar och luftkonditionering. Det rapporterar SVT som skriver att försäljningen har ökat kraftigt hos fler återförsäljare. 

– Under juni och juli har vi en ökning på nästan 200 procent jämfört med samma period förra året, säger Camilla Waldmark, PR- och kommuniktionsansvarig på Elon, till SVT. 

Elon märker också allt fler väljer en portabel luftkonditionering framför än vanlig fläkt. 

Även hos Elgiganten har efterfrågan ökat. Under juli ökade försäljningen med nära 50 procent jämfört med föregående år.

– Efter förra sommarens rekordförsäljning av ac och fläktar trodde vi inte att intresset kunde bli mycket större. Det är tydligt att försäljningen av dessa produkter går i höjden så fort det blir varmare, säger försäljningschefen Sara Larsson. 

Netonnet har sett liknande tendenser.

– Som alltid när det är värmebölja ser vi en mycket stor efterfrågan på produkter som portabel luftkonditionering och fläktar – i år är inget undantag, säger Kristina Wärmare, PR- och kommunikationsansvarig på Netonnet, till SVT. 

LÄS MER: Svenskarna pustar i värmeböljan – det här går bäst i matbutikerna: ”Tagit hem tredubbelt” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev