söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Rizzo fortsätter att spara in pengar – gör förändringar i koncernledningen

Publicerad: 9 september 2022, 12:16

Vd Lars Fins tar över ansvaret av försäljningen och drift av butiker.

Foto: Julia Forsberg

I arbetet med att nå lönsamhet gör Rizzo stora förändringar i koncernledningen. Detta är en del av bolagets besparingsprogram med start i dag.

Ämnen i artikeln:

RizzoRizzo Group

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Förra veckan rapporterade Market om bolagets krisåtgärd där man säljer 16 av sina butiker till väskgrossisten Sajaco Nordic. 

Som ett fortsatt led i att minska sina omkostnader gör man nu förändringar i koncernledningen. 

Det är främst personer på olika poster som får utökat ansvar i andra områden, bland annat kommer Helena Morland, i dag marknadschef, också att ansvara för inköp och logistik.

Rizzos vd Lars Fins utökar sitt ansvarsområde till att i fortsättningen även ha hand om försäljning och drift av bolagets butiker. Samtidigt tar Jonas Stille, i dag ansvarig för affärsutveckling och etablering, utökat ansvar över online, IT och etableringsfrågor.

Besparingsprogrammet i sin helhet genomförs under hösten. I ett pressmeddelande skriver bolaget att man fortsätter att göra sitt bästa för att anpassa sig till det tuffa marknadsläget som råder till följd av omvärldsfaktorerna.

Genom försäljningen av butikerna samt tidigare förändringar har Rizzo minskat sin omkostnadsmassa med cirka 200 miljoner kronor de senaste åren.

LÄS OCKSÅ: Årets börsbolag om att vara bäst på årsredovisningar: ”Samverkan är vår grej”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev