måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Rekordmånga köper blomster online till kärleken inför söndag

Publicerad: 12 februari 2021, 13:15

Foto: Marie Hillblom

Blomförsäljningen på nätet når nya rekordnivåer inför Alla hjärtans dag på söndag. I början av veckan låg tillväxten på 105 procent, visar statistik från Klarna.

Ämnen i artikeln:

InterfloraKlarnaCorona

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


På söndag, 14 februari, är det Alla hjärtans dag.

I år väljer många att köpa blommor till någon de tycker om online inför den stora kärlekshögtiden.

– Försäljningen går riktigt bra och redan nu ligger vi långt över förra året, säger Helena Adler, kommunikationschef för Euroflorist.

Redan i veckan har försäljningen nått rekordnivåer, visar statistik från Klarna. Försäljningen har måndag till onsdag ökat med 105 procent jämfört med förra året. Bara under månaden var tillväxten 141 procent.

– Årets Alla hjärtans dag skiljer sig på många sätt från tidigare år på grund av pandemin. Men människors vilja att uttrycka sin kärlek genom att ge bort en fin blombukett är densamma. Möjligheten att beställa blommor på nätet som levereras på söndag är en perfekt lösning för alla som vill undvika trängseln i fysiska butiker. Klarnas data visar att rekordmånga svenskar har utnyttjat den här möjligheten säger Klarnas expert på konsumentbeteende Viveka Söderbäck.

Interflora tror att de kommer att dubbla försäljningen i år.

– Vi vet av erfarenhet att det är många av våra kunder som handlar både spontant och verkligen i sista sekund just kring Alla hjärtans dag. Men det mesta tyder på att vi går mot en fördubblad försäljning mot förra året, marknads- och e-handelschef hos Interflora.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev