lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Rekordår för Kicks – bästa resultatet sedan 2016

Publicerad: 26 januari 2023, 07:52

Freddy Sobin, vd för Kicks.

Preliminära siffror från Kicks visar en stark tillväxt för 2022. ”Det är väldigt glädjande att vi även i år levererar ett starkt resultat med en rekordomsättning”, säger vd Freddy Sobin.

Ämnen i artikeln:

Kicks

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Preliminära siffror från Kicks visar att bolaget ökade med närmar tio procent under 2022 till en rekordomsättning på fyra miljarder kronor.

Bolaget uppger också att man gör sitt bästa resultat sedan 2016.

– Det visar att våra investeringar i både digitala och fysiska kanaler för en mer enhetlig, personlig och inspirerande köpupplevelse fortsätter att ge resultat, satsningar som också går helt i linje med bolagets omnikanalstrategi för en sömlös kundresa. Detta i kombination med att vår populära kundklubb under året har nått nya höjder, där vi för första gången har över tre miljoner medlemmar, säger Freddy Sobin i en kommentar.

Enligt bolaget visar butikerna en stark tillväxt, där fokus har varit att utveckla den fysiska butiken parallellt som man har förfinat butiksnätet genom ett flertal omlokaliseringar och konceptuppgraderingar.

Kicks betonar också att man har gjort betydande investeringar inom personalisering och konvertingsoptimering.

Vidare har bolaget under året introducerat digitala verktyg för både AI-driven hudvårdsanalys och makeup-rekommendationer med stöd av augemented reality.

I februari tillträder Hanna Graflund Sleyman som ny på Kicks Group. Hon ersätter Freddy Sobin som under våren tillträder som vd för XXL.

LÄS OCKSÅ: Dagens hetaste värvning – Freddy Sobin om nya jobbet: ”Det gick inte att tacka nej”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev