Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Postnord förstärker för att klara handelshysterin från Black Friday till jul

Publicerad: 31 oktober 2019, 10:44

Foto: Gustaf Olsson

Volymerna av e-handlade paket beräknas öka med tre-fyra procent under årets Black Friday. Nu lägger Postnord fram ett åtgärdspaket för att klara trycket och underlätta för paketombuden.

Ämnen i artikeln:

Black FridayPostnordDetaljhandeln

– Vi har förberett oss för årets Black Friday under hela året, säger Mathias Krümmel, chef för Produktion på Postnord, i ett pressmeddelande.

Det åtgärdspaket som Postnord presenterar för att klara Black Friday-trycket, och för att stå rustade till årets julhandel, innehåller söndagssortering av paket, extra transporter, 100 nya postombud, 60 tillfälliga julombud och samarbete med e-handlare för att sprida transporterna bättre under dagen.

– Ett viktigt fokus har i år varit att titta på hur vi ska kunna underlätta för våra paketombud, som vi vet tidigare har fått problem med platsbrist under den här perioden. Därför utökar vi också våra hemleveranserbjudanden, säger Mathias Krümmel.

Postnord kommer att leverera hem till privatpersoner även på kvällstid där underlag finns.

Från och med 29 november och över hela julhandelsperioden förstärker också Postnord sin kundservice med extra öppettider i telefondelen.

Under perioden med högtryck i post- och pakethanteringen kommer Postnord att anställda knappt 3000 extra medarbetare i hela landet.

Läs mer: Postnord om förtroendekrisen: ”Vi är på rätt väg”

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev