tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Plantagen ökade försäljningen efter postiv påverkan av covid-19

Publicerad: 22 oktober 2020, 05:09

Foto: Shutterstock

Plantagen ökade försäljningen under tredje kvartalet. Högre försäljning per kund och en positiv påverkan av covid-19 bidrog till tillväxten.

Ämnen i artikeln:

PlantagenHeminredningEkonomi

JF


Plantagens försäljning ökade till 937 miljoner norska kronor under det tredje kvartalet i år. Det var bättre än i fjol då försäljningen uppgick till 860 miljoner norska kronor.

Nettoomsättningen ökade med elva procent, drivet av kundtillväxt och högre försäljningen per kund, skriver ägarna i rapporten.

Även en positv påverkan av covid-19 bidrog till försäljningstillväxten.

Plantagen har länge kämpat med en sjunkande lönsamhet och svag tillväxt. När Nina Jönsson tillträdde som vd tidigare i år var en viktigt del i hennes uppdrag att stärka lönsamheten i bolaget.

Rörelseresultatet för det tredje kvartalet uppgick till 191 miljoner norska kronor, vilket kan jämföras med 102 miljoner norska kronor under samma period i fjol.

Läs mer: Corona-oro hos Plantagen: ”Strikta restriktioner kan drabba verksamheten”

Under det första kvartalet i år minskade nettoomsättningen för Plantagen och bolaget lämnade ett rörelseresultat på minus 47 miljoner norska kronor.

I det andra kvartalet ökade nettoomsättningen organiskt med 25 procent. Rörelseresultat, EBITDA, låg på 823 miljoner norska kronor.

Under de tre första kvartalen i år omsatte företaget 3 880 miljoner norska kronor, vilket kan jämföras med samma period förra året då omsättning låg på 3 381 miljoner under samma period.

Läs mer: Plantagen byter vd igen – Icas förra inköpschef tar över rodret för kedjan

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev