Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Pandemin stoppar inte den klassiska bokrean: ”I år behöver vi ta nya vägar”

Publicerad: 25 januari 2021, 13:21

Pandemin sätter inte stopp för bokrean. Just nu arbetar Akademibokhandeln för att kunna genomföra den utifrån de nya förutsättningarna. ”I år behöver vi ta nya vägar och säkerheten för medarbetare och kunder går först”, säger Maria Edsman, vd för Bokhandelsgruppen där kedjan ingår.


Ämnen i artikeln:

Media och underhållningAkademibokhandelnBokrean

23 februari går startskottet för årets bokrea. På grund av pandemin tvingas Akademibokhandeln agera för att erbjuda kunderna alternativa sätt att handla och för att skapa en smittsäker miljö i fysisk butik.

– Det är positivt för boken och läsningen att vi kan genomföra bokrean trots läget och de försiktighetsåtgärder som krävs. Bokrean är bland de största händelserna under året för bokhandlarna och normalt sett en folkfest i butik, säger Maria Edsman i en kommentar.

Samtidigt konstaterar hon att kedjan i år, på grund av pandemin, behöver tänka nytt och annorlunda för att säkerställa säkerheten för kunder och personal.

– Vi har hela tiden noggrant följt myndigheternas riktlinjer och kommer fortsätta att göra det. Föreskrifterna i pandemilagen ger oss tydliga ramar, och de håller vi oss inom oavsett om det är rea eller inte. Vi har goda erfarenheter från julhandeln och känner oss trygga med våra rutiner.

En förskjutning sker mot online där kunderna kan handla och reservera böcker. De erbjuds även möjlighet att reservera en bok för upphämtning i eller utanför butik.

I butik ser kedjan över den yta där rean ska hållas för att skapa förutsättningar för att kunderna ska kunna hålla avstånd till varandra.

– Vi kommer att förlänga tiden som böckerna finns kvar i butikerna. Vi vill få till en lugnare takt för att undvika trängsel. Vi vill sprida läsglädje i alla våra kanaler, men vi vill göra det på ett ansvarsfullt sätt och utan att tumma på säkerheten, säger Maria Edsman.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev