lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Outletområdets dubbla rekord: ”Vi fick tänka om och tänka nytt för att attrahera”

Publicerad: 6 februari 2023, 10:56

2022 blev Hede Fashion Outlets bästa år hittills.

Foto: Pressbild

2022 blev det bästa året hittills för Hede Fashion Outlet i Kungsbacka. ”Vi är mycket stolta över att vi har slagit ett nytt rekord”, säger Per Wallentin hos ägare Via Outlets.

Ämnen i artikeln:

Hede Fashion OutletDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


2021 var ett rekordår. Och 2022 gick det ännu bättre för Hede Fashion Outlet i Kungsbacka.

I ett pressmeddelande berättar ägaren Via Outlets att omsättningen steg med drygt två procent under 2022 jämfört med året innan.

– Vi är mycket stolta över att vi har slagit ett nytt rekord 2022, speciellt då vi efter covid-19 mötte nya utmaningar så som kraftigt stigande inflation, ökade lånekostnader och skenande energipriser. Det innebar att vi fick tänka om och tänka nytt för att attrahera våra kunder i tuffare tider, säger Per Wallentin, chef för Via Outlets nordiska verksamhet.

Tilläggas ska att outletområdet mötte tuffa jämförelsetal. 2021 steg omsättningen med hela 19 procent.

Den fina utvecklingen har fortsatt in på det nya året. I januari ökade omsättningen med tre procent jämfört med i fjol, vilket är nytt rekord för månaden.

– Vi ser en generell trend att outlets står stadigt i oroliga tider. Med mindre i plånboken vill konsumenter ha mer valuta för pengarna, och då blir vårt erbjudande – starka varumärken till ett lägre pris – särskilt attraktivt, säger Per Wallentin.

Under 2023 planerar Hede Fashion Outlet att bredda sitt utbud genom att ta in fler varumärken. Dessutom kommer man att satsa på nya event och ett nytt marknadsföringspaket i syfte att attrahera fler besökare.

LÄS OCKSÅ: De kör shoppingfest – en månad i förväg: ”Man vet vad Hedes Black Friday är”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev