Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Oron i omvärlden avspeglas i Traderas köpstatistik: ”Folk köper frystorkad mat”

Publicerad: 13 april 2022, 13:12

Den växande preppingtrenden som tagit fart sedan starten på kriget i Ukraina syns även på second handplattformen Tradera. Nu trendar försäljningen av pannlampor, frystorkad mat och guld.

Ämnen i artikeln:

MarknadsplatsSecond handE-handelUkrainakrisen

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Sveriges största marknadsplats för second handförsäljning har släppt ny statistik för försäljningen under årets första månader.

Pandemins förmodade slut och återgången till ett liv utan restriktioner speglas i statistiken där försäljningen av produkter som upplevelser och bröllopskläder skjutit i höjden.

Allra störst är ökningen inom kategorin biljetter resor upplevelser där försäljningen rusat 60 procent under årets första månader, följt av mynt och sedlar, camping och hiking, sticklingar och bröllopsklädsel och tillbehör.

För den som vill tjäna pengar genom att sälja kan det vara läge att säga adjö till de gamla bröllopskläderna. Denna kategori har nämligen ökat mest i pris i år – hela 65 procent.

– Det förbättrade pandemiläget gör att auktioner relaterade till bröllopsfester, resor och evenemang ökar, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Försäljningsstatistiken speglar även den ökade oron i omvärlden sedan starten på kriget i Ukraina.

– Vi ser också att folk köper pannlampor, frystorkad mat och guld, vilket kan kopplas till oroligheterna i världen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev