Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Omsättningsrekord igen – Electra Gruppen fortsätter gå starkt

Publicerad: 18 november 2020, 08:37

Electra Gruppen, med kedjorna Elon Ljud & Bild och EM Home, ökade försäljningen med åtta procent under det tredje kvartalet. ”Årets tredje kvartal liksom årets första nio månader har varit mycket bra, både vad gäller omsättningstillväxt och lönsamhet”, konstaterar vd och koncernchef Anneli Sjöstedt.


Ämnen i artikeln:

HemelektronikHeminredningEkonomiEM HomeElectra GruppenElon Ljud & Bild

Electra Gruppen omsatte 484,4 miljoner kronor under det tredje kvartalet, en tillväxt på åtta procent sedan i fjol.

– Årets tredje kvartal liksom årets första nio månader har varit mycket bra för Electra, både vad gäller omsättningstillväxt och lönsamhet, där skalbarheten i vår affärsmodell visat upp sina fördelar. Första halvårets omsättningsrekord har kunnat försvaras även i det tredje kvartalet, säger Annelie Sjöstedt.

Koncernen redovisar ett rörelseresultat på 8,9 miljoner kronor, vilket ska jämföras med ett resultat på 6,3 miljoner kronor i fjol.

– Electra, våra kunder och våra butikskedjemedlemmar har på ett bra sätt klarat av utmaningen som Covid-19 medfört. En god produkttillgång och bra hantering av konsumenten i butiksledet har lett till förbättrad försäljning, konstaterar Anneli Sjöstedt.

Under tredje kvartalet har koncernen sett att pengar som inte lades på semester i somras i stället använts till att uppgradera hemmet, både vad gäller elektronik och heminredning.

Electra Gruppen ser ett ökat intresse för konceptet Elon Ljud & Bild liksom för den nylanserade e-handeln.

– 24 nya butiker från konkurrerande kedjor eller från Elons butiksnät har hittills i år valt att ansluta sig till kedjan. Vårt rikstäckande butiksnät ger ett trovärdigt kundlöfte med kunskap och service kompletterat med e-handel som bärande budskap, säger Anneli Sjöstedt.

Försäljningen i EM Homes butiker är bra, konstaterar hon.

– De växer jämfört med förra året, men konceptets centrala affär och logistikflöden utvecklas inte i önskvärd takt. Vi arbetar med att förändra och justera affärsmodellen och organisationen kring möbelaffären utifrån dessa insikter.

Just retaildelen omsatte 320,8 miljoner kronor under kvartalet, motsvarande kvartal i fjol var omsättningen 288,3 miljoner kronor.

Rörelseresultatet förbättrades, från 1,6 miljoner kronor tredje kvartalet i fjol till 6,1 miljoner kronor i år.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev