Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Odd Molly fortsätter att tappa: ”Ser förändrade läget som en möjlighet”

Publicerad: 23 oktober 2020, 06:58

Modebranschen har haft ett tufft år och Odd Molly är inget undantag. Företagets omsättning minskade med 27 procent mellan januari och september enligt delårsrapporten. ”Vi har valt att se det förändrade läget och nya förutsättningarna som en möjlighet”, säger vd, Jennie Högstedt Björk i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

ModeEkonomiOdd Molly

Tredje kvartalet 2020 omsatte Odd Molly 59,2 miljoner kronor, en minskning med 23 procent jämfört med samma period året innan.

För perioden 1 januari till 30 september omsatte företaget 164 miljoner kronor, en minskning med 27 procent jämfört med samma period året innan.

– Försäljningen i kvartalet dämpades något av försenade leveranser kopplat till pandemin vilket gjorde att vi inte kunde släppa nyheterna i den takt vi planerat. Vi har istället släppt mer nyheter i slutet av september och oktober vilket lett till en positiv utveckling av försäljningen i vår webbshop i början av det fjärde kvartalet, säger Odd Mollys vd, Jennie Högstedt Björk i en kommentar.

Rörelseresultatet för tredje kvartalet uppgick till 13,7 miljoner kronor och för delåret till -1,4 miljoner kronor.

Rörelseresultatet påverkas av att Odd Mollys fastighetsbolag har tecknat ett nytt hyresavtal för en fastighet i Kristianstad samt förvärvat sju nya logistikfastigheter i södra Sverige.

Ytterligare förvärv planeras och Odd Molly har en uttalad intention att bli en stark aktör på lager- och logistikfastighetsmarknaden.

– Vi stärker också koncernens finansiella förutsättningar via kontanta nyemissioner som ger oss bättre möjligheter att satsa ytterligare både inom fastighetsverksamheten och modeverksamheten, säger Odd Mollys vd, Jennie Högstedt Björk.

Den 1 september beslutade styrelsen att genomföra en riktad kontant nyemission om totalt 3 400 000 nya stamaktier och Odd Molly har genom nyemissionen tillförts 27,2 miljoner kronor. Den 13 oktober publicerades prospekt avseende upptagande av nyemitterade aktier, och den 13 och 14 oktober registrerades totalt 10 576 778 stycken nya aktier.

Andreas Heneborn

Ämnen i artikeln:

ModeEkonomiOdd Molly

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev