söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Nya marknader lyfter Skincity – som passerat en halv miljard i omsättning

Publicerad: 12 oktober 2020, 08:05

Skincity har passerat en halv miljard i omsättning på helårsbasis. En förklaring till är framgången i Storbritannien där verksamheten vuxit ur kontor och lager.

Ämnen i artikeln:

ExpansionSkincityHälsa och egenvård

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Med ny plattform i ryggen ska Skincity kunna serva kunderna ännu bättre

2019 omsatte Skincity 420 miljoner kronor. Nu har omsättningen passerat 500 miljoner kronor på helårsbasis. Bolaget räknar med en tillväxt på 35 procent för helåret.

En viktig förklaring till lyftet är framgångar på nya marknader. I Storbritannien till exempel är tillväxten så stark att bolaget behöver nytt kontor och lager.

– Vi ser en jättefin tillväxt i Storbritannien med god lönsamhet. Vid förvärvet 2018 omsatte det dåvarande bolaget Effortless Skin cirka 30 miljoner kronor och nu, efter två år som en del av Skincity, är bolaget nästan tre gånger så stort och dessutom mer lönsamt, säger finanschefen Patrik Bråkenhielm i en kommentar.

Vid månadsskiftet flyttar verksamheten i Storbritannien till fem gånger så stora lokaler i Warrington utanför Manchester.

Skincity planerar att inta fler nya marknader.

– Vi kommer att expandera i fortsatt hög takt med flera nya marknader i sikte under de kommande åren, säger Patrik Bråkenhielm.

Läs mer: Skincity tar kontroll över sin brittiska verksamhet – växte med 100 procent i april

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev