tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Nya försäljningsrekord för Apotea under Black Week

Publicerad: 1 december 2022, 09:13

Pär Svärdson, vd på Apotea, firar nya rekord under Black Week.

Under höstens stora reavecka sålde Apotea produkter för närmare 200 miljoner kronor såldes. Men det var inte läkemedel eller hudvård som stod högst på kundernas lista – utan julbaket.

Ämnen i artikeln:

Black FridayApotea

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


Förra veckan sålde Apotea över tre miljoner produkter. 60 000 av dessa var saffranspåsar som stod för den största försäljningen av en enskild produkt. Allra flest handlade på söndagen, den 27 november, då fick onlineapoteket i snitt en order i sekunden.

– Jag tror att kunderna har väntat på den här veckan och förberett sig. Att fylla på badrumsskåpet är något man behöver göra även i en lågkonjunktur. Vi ser kraftiga volymökningar av storsäljare inom egenvård, men även typiska julklappar som exklusiv hudvård och eltandborstar har gått bra, säger Pär Svärdson, vd på Apotea, i en kommentar.

Under året har bolaget automatiserat lagret och investerat i nya robotar. Enligt Pär Svärdson visade veckan att automatiseringen höll för kapaciteten. 

Bolaget slog också rekord för sin insamling till SOS barnbyar med drygt 300 000 kronor. Pengarna kom dels från att kunderna valde att avrunda uppåt i kassan och från att Apotea skänker en krona per såld saffranspåse.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev