torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Nya beskedet från krisande bolaget: Venue Retail ska inte sättas i likvidation

Publicerad: 2 juli 2020, 07:44

Venue Retail Group kommer inte att gå i likvidation. Nu är planen en nyemission under sommaren som ska ge bolaget nytt kapital.

Ämnen i artikeln:

Venue Retail GroupModeEkonomi

Läs mer: Tuff start för Venue Retails nya vd – försäljningen rasar och förlusten växer

Venue Retail Group har befunnit sig i rekonstruktion sedan i november och fler gånger ansökt om, och fått, förlängd rekonstruktionstid. Just nu finns har Stockholms tingsrätt beviljat en rekonstruktionstid till och med 20 augusti.

Under onsdagen, 1 juli, höll Venue Retail Group en extra bolagsstämma som tillika var en kontrollstämma. Orsaken till kontrollstämman är att det egna kapitalet visat sig understiga hälften av det redovisade aktiekapitalet som uppgår till strax över 17 miljoner kronor. Revisorn har tidigare redovisat att det egna kapitalet landar på 3,5 miljoner kronor.

Under kontrollstämman kom beslutet att bolaget inte ska träda i likvidation, vilket alltså skulle ha medfört konkurs.

– Vi har ju en mängd åtgärder igång som vi tror är medicinen, förklarade Anders Arverud, CFO, i Market tidigare och menade då att läget inte är så dramatiskt, bolaget har koll på läget och följer den ordning som ska ske.

Beslutet från extrastämman är också att bolaget ska fortsätta sin drift.

För bara en månad sedan klev Lars Fins in som ny vd i bolaget.

– Ju mer eländig ekonomi, desto större behov av förändring. Jag är bra på att hitta lösningar på problemsituationer, sa Lars Fins till Market då och förklarade att det bara var att gasa från start.

Beskedet från stämman är också att Venue Retail Groups styrelse nu förhandlar om en finansieringslösning med banken och befintliga aktieägare.

Möjligheterna till en nyemission under sommaren utreds också.

I rekonstruktionsarbetet ska nu ett ackordförslag tas fram. Om det accepteras medför det att skulderna i bolaget kan skrivas ner och den ekonomiska situationen ljusna.

Om åtta månader kommer Venue Retail Group att hålla en andra kontrollstämma. Till dess ska räkenskaperna åter gås igenom. Om aktiekapitalet då åter visar sig ligga under hälften av det redovisade aktiekapitalet finns åter risk för likvidation, alltså att bolaget försätts i konkurs.

Läs mer: Så ska Uppfinnar-Jocke få Venue Retail på rätt köl: ”Jag har en plan”

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev