Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Ny studie visar: Var fjärde vara på Costco är billigare i svenska butiker

Publicerad: 10 november 2022, 09:31

Bara några dagar efter Costcos premiär i Sverige kartlade Prisjakt varuhusets priser på bland annat tv-apparater.

Foto: Monika Nilsson Lysell

Lågt pris tack vare stora inköp är ett av Costcos säljargument. Nu har Prisjakt jämfört priserna på Costo i Arninge med andra butikers, och upptäckt att det i många fall är billigare att handla hos andra kedjor.

Ämnen i artikeln:

PrisjaktCostco

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Den 1 november, sex dagar efter att Costco öppnade i Arninge, gick prisjämförelstjänsten Prisjakt på prisjakt i jättevaruhuset. Man noterade priset på 86 varor inom varukategorier som vitvaror, leksaker, hushållsmaskiner och tv och jämförde med lägsta pris i svenska butiker.

Studien visar att varorna på Costo i snitt är 7,7 procent billigare. Studien visar samtidigt att det gäller att ha huvudet på skaft om man vill göra fynd. 26 procent av de undersökta varorna kan konsumenter hitta billigare online.

– Många som besöker Costco utgår nog från att de är billiga på allt. Då är det lätt hänt att man handlar för mer än planerat, utan att jämföra erbjudanden mot andra butiker. Dessutom behöver du som konsument räkna in medlemskapet som kostar 500 kronor, det gör att deras erbjudanden inte blir riktigt lika lockande om du inte shoppar för mycket pengar, säger Oscar Hagman, produkt- och dataanalytiker på Prisjakt, i ett pressmeddelande.

Studien visar också att få av de varor och varumärken Costco erbjuder är populära i Sverige i dag.

– När vi gick igenom deras tv-avdelning såg vi exempelvis ingen modell som kvalade in på topp tio-listan för de populäraste tv-apparaterna i Sverige just nu. Om du inte bryr dig om att ha den senaste tekniken så kan dock Costco vara ett bra alternativ, så länge du alltid jämför priserna och inte tar för givet att de är billigast, säger Oscar Hagman.

LÄS OCKSÅ: Flopp eller succé? Så här tror konkurrenter, grannar och kunder att det kommer gå för Costco i Sverige 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev