måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Normal gasar mot lågkonjunkturen – och delar ut bonus till anställda

Publicerad: 9 december 2022, 11:18

Bild 1/2  Normal öppnar fler butiker och delar ut julbonus till anställda. ”Det har varit väldigt uppskattat” säger Sverigechefen Jan Nyberg.

Lågpriskedjan Normal gasar sig mot lågkonjunkturen och öppnade på torsdagen sin 73:e svenska butik, i Falun. ”Vi går väldigt starkt nu, attraherar gamla kunder och får nya varje dag”, säger Sverigechefen Jan Nyberg.

Ämnen i artikeln:

Normal

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


Det är tio år sedan Normal öppnade sin första butik i Danmark, fyra år sedan etableringen i Sverige. Och butikskedjan har vuxit snabbt – och fortsätter växa. Förutom butiken i Falan Galleria i Falun som slog upp portarna på torsdagen jobbar man för fullt för att öppna ännu en i Malmö i januari som ska ligga i Jägersro och en första butik i Alingsås.

För att fira tioårsjubileet har ägaren nyligen tagit ett beslut om att dela ut bonus till alla medarbetare. Totalt har 44 miljoner delats ut till medarbetare i sju länder. I Sverige delade 1100 personer på drygt 4 miljoner kronor.

– Hur mycket var och en får beror på hur länge man jobbat och hur många timmar, men det görs ingen skillnad utifrån anställningsform eller om man är säljare eller till exempel butikschef, säger Sverigechefen Jan Nyberg.

Och han ser inga mörka moln på Normals himmel inför en lågkonjunktur.

– Vårt koncept med kända märken till lågt pris går väldigt starkt nu, vi gasar full fart framåt, säger han.

LÄS OCKSÅ: Clas Ohlson rustar sig för kris och skär ner på personal 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev