Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Nödropet från Rizzo: Pengar behövs – annars hotas bolagets fortsatta drift

Publicerad: 9 juni 2022, 05:37

Rizzo Group behöver kapital för att säkra driften.

Rizzo Group kämpar med försäljningen. Brist på varor gör att den ligger på en för låg nivå. Ny behöver bolaget mer pengar för att kunna köpa in mer. Säkras inte finansieringen på kort och lång sikt kan situationen bli akut efter sommaren.

Ämnen i artikeln:

Rizzo Group

DN


På grund av pandemin samt den företagsrekonstruktion som bolaget klev ur i februari har Rizzo Group svårt att köpa in varor för att möta den efterfrågan som finns på marknaden. 

I ett pressmeddelande skriver bolaget att brist på likviditet är ett av skälen. Tidigare svårigheter att lägga beställningar under rekonstruktionen på grund av att många leverantörer kräver förskottsbetalning ett annat. 

Detta påverkar försäljningen negativt och återhämtningen sker inte i den takt som behövs för att säkerställa lönsamhet. 

I dagsläget bedöms lagervnivån vara cirka 30 miljoner kronor för låg för att möta de försäljningsambitioner ledningen har för sommaren, en av Rizzo Groups starkare perioder. Dessutom behöver bolaget köpa in varor för att kunna möta höstens försäljnignstoppar med Black Friday och julen. 

Styrelsen söker nu en lösning på bolagets finansieringsproblem. Diskussioner förs med huvudägarna om en kortsiktig finansiering för inköp som ska möta sommaren behov. 

Innan slutet av augusti behöver ledningen och styrelsen dessutom ha hittat en mer långsiktig lösning för att säkra finansieringen framöver. 

Rizzo Groups nuvarande bankavtal har tidigare förlängt till och med 30 juni. Diskussioner om ett längre avtal pågår med banken. 

”Om Rizzo Group inte får kortsiktig finansiering från huvudägarna, inte hittar en långsiktig finansieringslösning, om bankavtalet med banken inte förlängs eller att försäljnings- och inköpsplanen över sommaren inte går att följa kommer bolaget få svårt att hantera likviditeten och därmed bolagets fortsatta drift”, skriver Rizzo Group i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev