Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

MQ:s vd om den starka våren: ”Ökade vår totala försäljning med 74 procent”

Publicerad: 17 juni 2022, 11:37

Ingvar Larsson, vd, MQ Marqet.

MQ Marqet ökade den totala försäljningen med 74 procent under senaste kvartalet, det skriver vd Ingvar Larsson på Linkedin. ”Ökningen sker glädjande både i fysisk butik och via vår e-handel.”

Ämnen i artikeln:

MQ Marqet

DN


”Vilken fantastik vår.”

Det skriver MQ Marqets vd Ingvar Larsson i ett inlägg på Linkedin. 

”Under kvartalet har försäljningen i våra butiker varit stark och vi ökar även på e-handeln. Det är i synnerhet en snabb ökning på nya marknader i Europa, där vi säljer våra egna varumärken via Zalando”, fortsätter han. 

Under senaste kvartalet på bolagets brutna räkenskapsår (mars-maj), ökade den totala försäljningen med 74 procent jämfört med föregående år, berättar han vidare. 

”Ökningen sker glädjande både i fysisk butik och via vår e-handel som fortsätter växa även efter pandemin. Vi ser även en mycket positiv utveckling av varumärkena Stockh lm, Stockh lm Studio, Bläck, Dobber och Bondelid på den europeiska marknaden, en ökning i kvartalet jämfört med föregående år på drygt 50 procent.”

LÄS OCKSÅ: Bildspecial – kika in i MQ Marqets nya butikskoncept: ”Förhöjt mötet med tekniska lösningar”

Nu laddar kedjan om inför hösten. Ingvar Larsson hintar om flera nyheter. 

”Under hösten lanserar vi till exempel ett exklusivt och spännande varumärke för den svenska marknaden och tack vare positiv respons från våra kunder på personal shopper, våra skrädderitjänster och Sneakerstvätten adderar vi dessutom fler tjänster kopplat till vårt mode.”

Dessutom kommer MQ Marqet att lägga in en högre växer när det kommer till att bygga om butiker. 

”Vi fortsätter utvecklingen av vår pilotbutik i Fältöversten (i Stockholm red. anm.), där digitaliseringen ytterligare förhöjer upplevelsen för våra kunder i butik”, skriver Ingvar Larsson. 

LÄS OCKSÅ: Trots stora utmaningar – 2021 gick över förväntan för MQ Marqet: ”Lyckats parera och planera”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev