tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

MQ har växt mer än marknaden – 15 månader i rad

Publicerad: 7 juni 2023, 11:34

Ingvar Larsson gläds åt MQ:s starka comeback i detaljhandelssverige.

Foto: MQ

Sedan MQ:s omstart har retailern gått som tåget. Nu meddelar man att före detta kriskedjan vuxit mer än marknaden i över ett år, och att man öppnar ny Stockholmsbutik. ”Ser många möjligheter.”

Ämnen i artikeln:

MQ MarqetIngvar LarssonDetaljhandelnButik

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Pandemin blev dödsstöten för MQ, som tvingades ansöka om konkurs när försäljningen dök.

LÄS OCKSÅ: Därför går MQ bättre än någonsin – efter konkursen: ”Inte märkt av någon ekonomisk svacka”

Det skulle dock inte bli det sista som sågs av den klassiska retailern, som fick nytt liv när Mats Qviberg gick in som huvudägare.

Därefter har succén varit ett faktum och nu låter vd: Ingvar Larsson meddela att man vuxit mer än marknaden 15 månader i följd.

– Jag kan med glädje konstatera att MQ fortsätter den positiva försäljningsutvecklingen under våren och att vi nu tagit marknadsandelar varje månad under de senaste 15 månaderna, säger han i en kommentar.

Den fina utvecklingen har accentuerats ytterligare under våren.

– Vi kan dessutom konstatera att våren har varit vår, då modebranschen minst sagt haft en varierad utveckling senaste tiden. Under perioden januari till maj har MQ ökat försäljningen med 12,6 procent medan marknaden ökat 1,4 procent, det vill säga hela 11,2 procentenheter mer än marknaden jämfört med samma period 2022, skriver Ingvar Larsson.

LÄS OCKSÅ: MQ breddar satsningen på second hand: ”Skapa ett ökat värde för våra kunder”

Samtidigt har MQ köpt inte 18 procent färre plagg jämfört med året innan pandemin, 2019. Detta till trots har försäljningsökningen uppgått till 15 procent.

– Detta är ett bevis på att vi skapat värde för våra kunder genom ett attraktivt och folkligt premium-sortiment. Det finns dock tyvärr flera utmaningar för oss och branschen. Vi möter stora ökningar i våra butikshyror och i kombination med höga löneökningar, till följd av inflationsutvecklingen, påverkas naturligtvis vårt resultat. Dessutom ser vi generellt högre kostnader samt att den svaga svenska kronan är till vår nackdel. Vi är förberedda på en utmanande tid framöver, men ser också många möjligheter då intresset för vårt sortiment är stort, kommenterar vd:n.

MQ meddelar även att man vill öppna fler butiker, och avslöjar att den första i ordningen blir i Tyresö centrum.

– Denna etablering är en av flera intressanta och potentiella etableringar runt om i Sverige under kommande år. Vi fortsätter även vår tillväxt via Zalando och ser med tillförsikt fram emot vår nya expansion till Polen, vilket vi öppnade i dagarna.

LÄS OCKSÅ: Handelns Mäktigaste 2023: Här är hela listan

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev