måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

MQ ger upp – ansöker om konkurs: ”Har gjort allt vi har kunnat”

Publicerad: 16 april 2020, 07:12

Coronakrisen knäckte MQ. I dag lämnar bolaget in en konkursansökan till Stockholms tingsrätt. ” Vi har gjort allt vi kunnat”, säger vd Ingvar Larsson.


MQ:s försäljning i mars och april har försämrats kraftigt till följd av coronakrisen. En ökad försäljning online väger inte upp för tappet fysiskt.

Styrelsen för bolaget har gjort den bedömningen att det inte finns förutsättningar för att bedriva verksamheten vidare. Den ser inte heller att en rekonstruktion skulle leda kedjan ur krisen.

De åtgärder som vidtagits, bland annat i form av kostnadsbesparingar, för att möta krisen bedöms inte vara tillräckliga för att rädda bolaget.

Den företrädesemission som tidigare initierats tror styrelsen heller inte hade gett önskad effekt då förutsättningarna förändrats som en följd av coronakrisen.

– Det är ett djupt beklagligt besked som styrelsen tvingats fatta, inte minst för vår personal, våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt vi kunnat för att möjliggöra en fortsättning av verksamheten men under rådande omständigheter får vi inse att det tyvärr inte är möjligt, säger vd Ingvar Larsson.

Läs mer: MQ-vd:ns räddningsaktion fick aldrig chansen att flyga: ”Mycket vi inte fick visa upp”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev