Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Mitt i rekonstruktionen – konkurrenten tar över kriskedjan

Publicerad: 11 februari 2020, 19:51

Twilfit får nya ägare. Konkurrerande kedjan Change tar över verksamheten när rekonstruktionen avslutas senare i vår. ”I Change har vi hittat ett nytt hem för Twilfit med de allra bästa förutsättningarna för bolaget att utvecklas framöver”, säger Hans Ramel, styrelseordförande i Twilfit.

Ämnen i artikeln:

KläderEkonomiTwilfit

Andreas Dyrberg Skog

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se


Klassiska underklädeskedjan Twilfit befinner sig i rekonstruktion sedan i oktober förra året, med skulder i hundra miljoner kronors-klassen.

Så sent som i januari hoppade vd:n Henrik Fischer av sitt uppdrag.

Och nu står det klart att danska kedjan Change Lingerie, med 17 butiker och e-handel i Sverige, blir ny ägare till Twilfit.

– Den rekonstruktion som inleddes i oktober visar att det kommer att krävas fortsatta förändringar för att ta verksamheten till uthållig lönsamhet, som endast en branschaktör med liknande verksamhet kan adressera. Ägare, styrelse och ledning har under en längre tid utvärderat olika alternativ, och det står helt klart att Change har de bästa förutsättningarna att som huvudägare fortsätta utveckla Twilfit efter att rekonstruktionen avslutats, säger Otto Drakenberg, vd för Twilfit.

Changes övertagande är villkorat av att det ackord, som offentliggörs inom kort, accepteras av borgenärerna. Övertagandet planeras att träda i kraft i samband med att rekonstruktionen avslutas under våren. Under tiden fortsätter verksamheten som vanligt.

Change har totalt 230 butiker i tolv länder och har siktet inställt på att växa i Sverige.

– Vi har länge tittat på Twilfit som ett intressant komplement och ser fram emot att ta över verksamheten, säger Changes vd och grundare Claus Walther Jensen.

Läs mer: Så ska Otto Drakenberg vända Twilfit: ”Alle man till pumparna”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev