Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Minskat resande gav Kicks rekordförsäljning: ”Stark tillväxt i alla våra butiker”

Publicerad: 2 februari 2022, 06:32

Vd Freddy Sobin kan summera ett rekordår för Kicks.

Foto: Pressbild

Kicks lämnar ett rekordbra år bakom sig. Omsättningen nådde 3,6 miljarder kronor, enligt preliminära siffror. ”Det minskade resandet har gjort att skönhetskonsumtionen landat på inhemska marknaden”, säger vd Freddy Sobin.

Ämnen i artikeln:

Kicks

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Det är i en intervju med med Dagens Industri som Freddy Sobin avslöjar att Kicks nådde en rekordförsäljning 2021. 

Preliminära siffror pekar på en omssättning på 3,6 miljarder kronor. De två senaste åren har den legat på 3,3 miljarder. 

– E-handeln växer procentuellt kraftigast. Men under 2021 hade vi även en stark försäljningstillväxt i alla våra butiker, trots att mer än hälften av butikerna i Norge var stängda under en stor del av året, säger Freddy Sobin till tidningen. 

Kicks har 130 butiker i Sverige, 68 i Norge och 31 i Finland. 

Under hösten såg Kicks att fler kunder återvände till de fysiska butikerna när de dåvarande pandemirestriktionerna lättades. 

– Det höll i sig hela vägen genom Black Week och julhandeln. Kunderna föredrog att handla i butik, de längtade tillbaka, säger Freddy Sobin. 

Ett minskat resande – och därmed minska taxfreeförsäljning – gynnade också kedjan. 

– Det har gjort att skönhetskonsumtionen landat i inhemska marknaden. Det allra tydligaste exemplet är doft- och parfymkategorin där vi sett en tvåsiffrig tillväxt vilket är kraftigt i en så väletablerad och stor kategori. 

Kicks satsar nu framåt, berättar Freddy Sobin för Dagens Industri. Kedjan investerar bland annat 200 miljoner kronor i ett nytt automatiskt lager som ska stå klart i början av 2024. 

Kedjan fortsätter också att utveckla e-handelserbjudandet. Framöver ska kunden kunna beställa online för att sedan hämta i butik inom en timme. 

– På det viset nyttjar vi våra butiker som minilager, och kommer väldigt mycket närmare kunderna än vad vårt centrala lager kan var, säger Freddy Sobin. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev