Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Mekonomen rivstartar 2021: ”Inleder med stark tillväxt och ökad lönsamhet”

Publicerad: 7 maj 2021, 05:45

Mekonomen rivstartar året. ”Vi inleder 2021 med en stark organisk tillväxt, ökad lönsamhet och ett starkt kassaflöde”, säger vd och koncernchef Pehr Oscarsson.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritidEkonomiMekonomen

Mekonomen omsatte 3 001 miljoner kronor under det första kvartalet, en tillväxt på fyra procent.

Organiskt växte bolaget med tio procent. Nettoomsättningen påverkades negativt med fyra procent av valutakurseffekter.

– Marknadsutvecklingen har gynnats av en något kallare vinter, men påverkats negativt av fortsatt stränga restriktioner i spåren av covid-19 på flera av våra marknader, med stängda butiker och lägre antal körda kilometer för fordonsflottan som följd. Brist på enskilda komponenter och störningar i leveranskedjorna har haft en viss inverkan på marknadsutvecklingen, säger Pehr Oscarsson.

Rörelseresultatet uppgick till 186 miljoner kronor, vilket är en förbättring med 127 miljoner jämfört med första kvartaket i fjol.

– En stark tillväxt och fokuserat arbete på att sänka våra kostnader har resulterat i en fortsatt lönsamhetsförbättring under det första kvartalet, säger Pehr Oscarsson.

Han påpekar samtidigt att resultatet för första kvartalet 2020 påverkades negativt av effekterna kring covid-19 samt det dataintrång som koncernens dotterbolag utsattes för.

– Sammantaget har Mekonomen Group en unik position – och jag är övertygad om att det tidlösa behovet av mobilitet ger oss stora möjligheter till fortsatt lönsam tillväxt, säger Pehr Oscarsson.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev