Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Mekonomen förbättrade resultatet: ”Våra åtgärder påverkade lönsamheten”

Publicerad: 6 november 2020, 06:58

Foto: Jamin Pirnia

Omsättningsmässigt nådde Mekonomen nästan upp till samma nivå som i fjol. ” Under tredje kvartalet stabiliserades efterfrågan på våra marknader på nästan normala nivåer”, säger vd och koncernchef Pehr Oscarsson. Samtidigt förbättrades lönsamheten.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritidEkonomiMekonomen

Valutaeffekter påverkade Mekonomen Group negativt under det tredje kvartalet.
Omsättningens sjönk med en procent till 2 863 miljoner kronor. Organiskt var tillväxten tre procent.

– Under tredje kvartalet stabiliserades efterfrågan på våra marknader på nästan normala nivåer, som en följd av att de offentliga restriktionerna delvis hävdes och att aktivitetsnivåerna steg, säger Pehr Oscarsson i en kommentar.

Lönsamheten förbättrades. Gruppen redovisar ett rörelseresultat på 208 miljoner kronor (191 miljoner kronor.

– Våra effektivitetsförbättringar och strukturella kostnadsbesparingsåtgärder påverkade lönsamheten positivt, säger Pehr Oscarsson.

Han berättar att rörelseresultatet påverkades negativt med 24 miljoner kronor av kostnader kopplade till nedläggningen av lagret i Eskilstuna samt fortsatt avveckling av olönsamma butiker och verkstäder.

Orosmoln finns emellertid. I slutet av kvartalet såg Mekonomen Group gradvis införda restriktioner på de marknader som gruppen verkar på som en följd av en ökad smittspridning av covid-19.

– Vi tror att osäkerheten på grund av pandemin kommer att fortsätta en tid framöver. Vår främsta prioritering är att upprätthålla hälsa och säkerhet för våra anställda och våra kunder, samtidigt som vi är fast beslutade att kraftigt minska effekterna på vår verksamhet genom att vidta rätt åtgärder, säger Pehr Oscarsson.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev