söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Meds tog ett steg till mot miljardmålet: ”Möjlighet att öka ytterligare”

Publicerad: 5 juli 2022, 08:49

Björn Thorngren, vd och medgrundare för Meds. Foto: Pressbild

Meds fortsatte att växa kraftigt under 2021. Tillväxten landade på 105 procent. ”Vi har investerat för att möta konsumenternas behov”, säger vd:n och medgrundare Björn Thorngren.

Ämnen i artikeln:

MedsApotek

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Nätapoteket Meds omsatte 470 miljoner kronor 2021, en tillväxt på 105 procent, det skriver bolaget självt i ett pressmeddelande. 

– Vi har investerat för att möta konsumenternas behov vilket är nyckeln till långsiktig tillväxt med både nöjda kunder och medarbetare. Med vårt automatiserade lager har vi nu möjlighet att öka ytterligare och nå målet om att på sikt omsätta flera miljarder och äga positionen som Sveriges favoritapotek, säger Björn Thorngren i en kommentar. 

Meds har inga planer på att dra ned på tempot. 

LÄS OCKSÅ: Fördubblad omsättning för Meds under första halvåret – satsar på egna varumärken

– Vi är lyckligt lottade över att verka på den ledande e-apoteksmarknaden i världen och ser fram emot att vara ledande i omställningen från butik till online under många år framöver. På många sätt är apoteksvaror perfekta för e-handel med tanke på att marknaden är enorm, det är minimalt med returer och marknaden är ocyklisk. För det kommande året ligger fokus på att locka ännu fler receptbelagda kunder och tillse att våra egna produkter står för en väsentlig del av den totala försäljningen, fortsätter Björn Thorngren. 

Vad resultatet för 2021 blev framgår inte av pressmeddelandet. 2020 gjorde Meds AB en rörelseförlust på drygt 86 miljoner kronor. 

LÄS OCKSÅ: Så ska Meds spränga miljardvallen – och bli en av de stora: ”På god väg”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev