måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Lindex fortsätter växa och är redo för nya utmaningar – går online i Kina

Publicerad: 30 oktober 2019, 06:18

Lindex växer, och gör det med lönsamhet. Under tredje kvartalet förbättrades rörelseresultatet med 12,5 miljoner kronor. Nu vill kedjan in på fler marknader och har siktet inställt på Kina.

Ämnen i artikeln:

ExpansionLindexModeEkonomi

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Vi har haft en bra övergångsperiod till höststarten med ett inspirerande och välbalanserat sortiment som uppskattats av våra kunder. Vi har ökat vårt snittköp och minskat våra prisnedsättningar. Vi fortsätter vår positiva utveckling med fin försäljningstillväxt på Lindex samtliga marknader för såväl våra fysiska butiker som online, säger vd Susanne Ehnbåge i en kommentar.

Lindex ökade försäljningen med tre procent under tredje kvartalet (2,6 procent mätt i lokala valutor). Online såg kedjan en tillväxt på 24,4 procent.

Kedjan redovisar ett rörelseresultat på 123,2 miljoner kronor, vilket är en ökning med 12,5 miljoner kronor från i fjol.

Nu planerar Lindex att ta sig an en av världens största marknader.

– Vi har stora ambitioner för vår framtida tillväxt med fokus på att växa både med vår nuvarande verksamhet men också genom nya tillväxtmöjligheter. Bland annat är Kina en mycket intressant marknad där vi ser goda möjligheter och planerar att introducera Lindex online, säger Susanne Ehnbåge.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev