Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Krisbolagets försäljning sjönk med över 40 procent: ”En ständig kamp”

Publicerad: 30 april 2021, 08:58

Rizzo Groups jämförbara försäljning sjönk med nästan 43 procent under det senaste kvartalet. ”December-februari blev en ständig kamp för att överhuvudtaget kunna bedriva butiksverksamhet”, säger vd Lars Fins.


Ämnen i artikeln:

AccessoarerSkorEkonomiRizzo Group

Läs mer: Problemen hopar sig för Rizzo – även dotterbolaget sätts i rekonstruktion

Rizzo Group omsatte 109,2 miljoner kronor under det andra kvartalet på bolagets brutna räkenskapsår, december till februari. En minskning med 122,2 miljoner kronor från samma period 2019/2020. .

Den jämförbara försäljningen sjönk med 42,7 procent under kvartalet. Antal butiker under perioden var 92 jämfört med 104 för ett år sedan.

– December-februari blev en ständig kamp för att överhuvudtaget kunna bedriva butiksverksamhet. Efter att nya restriktioner infördes i flera omgångar blev försäljningsutvecklingen en direkt spegelbild av utvecklingen av pandemin. December innebar en halvering av försäljningen vilket slog våldsamt mot både resultat och likviditeten. Januari och februari blev stegvis sämre och sämre och vi kunde under februari se att trafiken till butikerna i många fall var nere på 30–40% jämfört mot år 2020, säger Lars Fins i en kommentar.

Rörelseförlusten växte, för andra kvartalet blev den 49,3 miljoner kronor mot en förlust på 13,3 miljoner kronor samma period ett år tidigare.

– Det andra kvartalet är ännu en besvikelse samtidigt som vi bara kan konstatera att ingen kan påverka pandemins utveckling och att vi som bolag – träffas hårt beror förstås på att vi säljer reseprodukter och skor där kategorierna inte efterfrågas av kända skäl, säger Lars Fins.

Under kvartalet har både moderbolaget Rizzo Group, samt dotterbolaget Rizzo International, försatts i rekonstruktion.

– Tyvärr en direkt konsekvens av hur hårt vi drabbas av pandemin i vår försäljning. Vår affärsplan är fortsatt fylld av nya starka mervärden och möjligheter och vi hoppas få chansen att kunna genomföra de aktiviteter vi har planerat för, säger Lars Fins.

Läs mer: Grönt ljus från borgenärerna ger Rizzo  nytt hopp – rekonstruktionen fortsätter

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev