måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Klädmärket går mot strömmen – bästa julimånaden någonsin

Publicerad: 11 augusti 2023, 09:11

Petra Sabo, kommersiell chef på Didriksons, ser fram emot en ruggig höst.

Foto: Pressbild/Andreas Lind

Medan handeln kämpar i motvind blev juli ett superlyft för Didriksons. Även augusti börjar bra. ”Vi har redan sett en större efterfrågan än tidigare år”, säger Petra Sabo.

Ämnen i artikeln:

Handeln

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


Jackspecialistens nya sommarkollektionen med shorts, kjolar, t-shirts och hoodies har sålt över förväntan. Det har bidragit till en 50 procents ökning under juli jämfört med 2022.

– Det är en fantastisk kollektion som vi själva alltid trott på, men det är först när slutkonsumenterna köper dem som vi får ett kvitto på att det är en succé. Att kunna erbjuda ett starkt sommarsortiment är viktigt för vårt bolag då kunderna inte alltid efterfrågar jackor och parkas under denna period, säger Petra Sabo, kommersiell chef i ett meddelande.

Hon berättar att tillväxten även varit stark i de egna DTC-kanalerna under 2023 – e-handeln, externa plattformar och de egna butikerna har sett en större efterfrågan än någonsin.

Normalt är hösten med sitt regnrusk Didriksons högsäsong och Petra Sabo är optimistisk.

– Även om augusti precis har börjat så ser vi redan nu att det kommer bli en riktigt bra höst för oss, vi har redan sett en större efterfrågan än tidigare år på våra höstjackor vilket är fantastiskt kul. Kanske beror det på vädret, just nu har vi ett perfekt Didriksonsväder.

LÄS OCKSÅ: Sval modehandel i juli: ”Vi hade hoppats på bättre siffror”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev