Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Intersport säger upp personal och permitterar brett: ”Är verkligen tungt”

Publicerad: 3 april 2020, 06:56

Covid-19 tvingar Intersport att se över sin organisation. Nu permitterar sportkedjan både på servicekontor, lager och i butik och säger upp 17 medarbetare på servicekontoret.

Ämnen i artikeln:

Sport och fritidIntersportCorona

– Vi vet inte när vi ser ett avslut på det här, det vi vet är att vi gör allt vi kan för att komma ut starkare när det väl är över, säger Marcus Wibergh, vd på Intersport, som trots ökad e-handel ser att kedjan tappar i total försäljning på grund av minskat antal besökare i butik.

Totalt gör det här att Intersport alltså tvingas till åtgärder.

– Covid-19:s framfart har slagit hårt mot den fysiska handeln och det får för många förödande konsekvenser. Den här utvecklingen sett till försäljning och de åtgärder vi vidtagit i form av permittering och varsel är verkligen tungt, säger Marcus Wibergh, som känner förtvivlan men också beslutsamhet över att företaget ska komma tillbaka när krisen är över och då som en ledande omnikanal i sportbranschen.

– Det är verkligen jättetråkigt, men när vi ser tillbaka på situationen vill vi kunna stå rakryggade och säga att vi gjorde vad som krävdes. Det är vår ambition för att skapa förutsättningarna för att framåt fortsatt leverera, säger Marcus Wibergh.

Läs mer: Intersport kan stänga butiker tillfälligt: ”Det kommer att göra ont”

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev