måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Intersport förbättrar resultatet – för andra året i rad: ”Går mot marknaden”

Publicerad: 10 februari 2020, 11:16

Foto: Kalle Östgren

Intersport tappade i omsättning förra året. Trots det lyckas kedjan förbättra sitt rörelseresultat, för andra året i rad. ”Vi är mitt i en förändringsresa”, säger vd Marcus Wibergh.

Ämnen i artikeln:

IntersportSport och fritidEkonomi

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Intersport gör sin största vinterrensning någonsin: ”Jättekämpigt”

Intersports försäljning, mätt på jämförbara enheter, sjönk med tre procent under 2019.

Trots det lyckas kedjan förbättra resultatet.

– Den positiva trenden av resultatförbättring fortsätter och under 2019 stärktes resultatet ytterligare. Vi går mot marknaden och stärker vårt rörelseresultat för andra året i rad, säger Marcus Wibergh i en kommentar.

Intersport skriver i ett pressmeddelande att rörelseresultatet före avskrivningar, EBITDA, landade på 40 miljoner kronor 2019, en förbättring med 35 miljoner kronor från året innan.

– Vi har ökat rörelseresultatet och tagit stora kliv, men vi vill mycket mer. Vi är mitt i en förändringsresa, både i företaget men även för sportbranschen och retailmarknaden i stort, säger Marcus Wibergh.

Förutom att förbättra lönsamheten och skapa ett starkare kassaflöde såg kedjan en stark digital tillväxt under 2019. Intersport berättar att försäljningen ökade med 20 procent.

Fokus för 2020 är att fortsätta utveckla den digitala affären. Ett hållbart kunderbjudande och en köpupplevelse i världsklass står är prioriterat även i år.

Dessutom ska Intersport fortsätta att stärka sin position finansiellt.

– Med flera positiva initiativ ser jag mycket positivt på 2020 trots en tuff start relaterat till avsaknaden av vintern, säger Marcus Wibergh.

Läs mer: Lagspelet bakom Intersports vändning: ”Allt handlar om människor”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev