onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Instabox tar in 400 miljoner – vill femdubbla antalet hämtskåp

Publicerad: 8 april 2020, 14:07

Instabox tar in nytt kapital för att fortsätta växa. Totalt investeras 400 miljoner kronor i bolaget.

Ämnen i artikeln:

ExpansionInstaboxEkonomiDetaljhandeln

Andreas Dyrberg Skog

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se


En investeringsrunda ger Instabox större finansiella muskler.

Rundan består av en nyemission på 50 miljoner kronor, köp av befintliga aktier till ett värde av 100 miljoner kronor samt en lånefacilitet på 250 miljoner kronor.

– Vi har växt kraftigt år för år och nu växlar vi upp för att kunna möta efterfrågan i Sverige samt planera för vidare expansion. Vi räknar med att dubbla antalet anställda i år för att stärka upp organisationen. Vi behöver bland annat anställa fler förare men också utvecklare som kan stötta oss att förverkliga vår mission om att göra svår logistik enkelt, smidigt och tillgängligt, säger Alexis Priftis, vd och en av grundarna av Instabox.

Företaget har i dag 400 paketskåp på närmare 100 orter.

– Nu satsar vi på att täcka hela Sverige med smarta paketskåp från Instabox. Vi hoppas kunna ställa ut någonstans mellan 2 000 och 3 000 nya paketskåp runt om i landet och kan då äntligen erbjuda vår okrångliga frakttjänst till hela befolkningen, fortsätter Alexis Priftis.

Investeringsrundan leds av börsnoterade Creades som investerar 75 miljoner kronor och går in som ny storägare, samt nystartade Nineyards som investerar 35 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev