Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Huvudkontoret i Göteborg bantas när Lindex ska spara 150 miljoner

Publicerad: 25 augusti 2020, 05:12

Lindex kapar kostnader. 150 miljoner kronor ska sparas. Det innebär bland annat att personalstyrkan vid huvudkontoret bantas och att timmar i butik ses över.


Ämnen i artikeln:

KläderEkonomiLindexCorona

Läs mer: Trendbrott för Lindex – tappade ingen försäljning i juni: ”Glädjande”

– Under våren och sommaren har vi verkligen visat att vi kan utmana oss själva. Vi har lyckats ställa om snabbt för att möta kundens förväntningar och både lärt oss och åstadkommit väldigt mycket på kort tid. För att säkra vår fortsatta affär och ett motståndskraftigt Lindex även för framtida utmaningar genomför vi nu ytterligare åtgärder och reducerar våra kostnader, säger vd Susanne Ehnbåge.

Lindex försäljning sjönk med 18 procent under det andra kvartalet. Även om utvecklingen i juni var i nivå med fjolårets så nådde man inte upp dit man vill vara.

Åtgärder har redan vidtagits för att möta de negativa effekterna av pandemin. Nu initieras ytterligare ett besparingsprogram om 150 miljoner kronor.

Läs mer: Lindex fina start fick ett abrupt slut när coronakrisen bröt ut – tappade 41 procent

– Vi behöver anpassa vår organisation till det nya rådande läget där vi är mer snabbfotade, flexibla och innovativa. För Lindex huvudkontor ser vi över en ny, anpassad organisation vilket också kommer innebära personalneddragningar med cirka 5 procent. För våra försäljningsländer genomförs ett arbete med att skapa effektivare arbetsflöden för att underlätta det dagliga arbetet och vi ser över timmar i våra butiker med kunden i fokus. En annan viktig del i vårt kostnadsreduceringsprogram är vårt pågående arbete med att se över våra hyresavtal och optimera vår butiksportfölj, säger Susanne Ehnbåge.

Parallellt med det arbetet fortsätter Lindex att satsa digitalt samt på hållbarhet och innovation.

Läs mer: Trots stora utmaningar – därför tror Ehnbåge att Lindex klarar krisen

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

KläderEkonomiLindexCorona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev