söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Här är Årets julklapp: ”Det vi har ett uppdämt behov av”

Publicerad: 17 november 2021, 06:43

I trettio år har HUI utsett Årets julklapp.

Efter en lång period av social distansering och ett begränsat nöjesutbud känner många ett uppdämt behov av umgänge och nöjen. Detta speglas i HUI:s val av årets julklapp.

Ämnen i artikeln:

JulhandelHUI

HP


Mot bakgrunden av pandemin och den isolering många upplevt har HUI Research tagit fasta på att många vill ta igen det man missat.

Därför blir årets julklapp en evenemangsbiljett.

Tesen att många kommer att få en biljett i julklapp i år stöds av statisk från bland annat
Ticketmaster som rapporterar om en 100 procentig uppgång i besök på hemsidan och köp av biljetter. Enligt konsertarrangören Luger har biljetter till artister som Thåström, Amason och Yung Lean sålt slut rekordsnabbt och en match i damallsvenskan slog nyligen publikrekord.

– I år är den mest eftertraktade julklappen det vi har ett uppdämt behov av, nämligen biljetter till kultur- eller sportevenemang. Och det påverkar i sin tur även andra delar av handeln. Vi ser tydligt hur evenemang, rekreation och kultur skapar behov och fungerar som en motor också för annan typ av konsumtion, säger Emma Hernell, vd på HUI.

I trettio år har årets julklapp utsetts av HUI Research. Årets julklapp ska spegla de rådande trenderna i samhället. I fjol blev årets julklapp ett stormkök.

Motivering

Efter ett och ett halvt år i socialt ide med hemarbete, videosamtal och mjukisbyxor är det dags för svenskarna att återigen leva livet tillsammans med andra. Från fjälltoppar till fotbollsmatcher, tv-soffan till teaterscenen och videosamtal till verklighet. 2022 kommer präglas av socialt umgänge, rekreation och uppdämt behov av att uppleva. Årets julklapp 2021 är evenemangsbiljetten.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev