Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Halloween startar tidigt hos Butterick's i år – ser redan ökat intresse

Publicerad: 17 september 2020, 09:45

Redan i början av september såg Butterick’s en ökning på halloweenprodukter på deras hemsida. Trots pandemin tror kedjan på en stark försäljning inför högtiden.


Läs mer: Pandemin hotar skräckfesten – står för 30 procent av Butterick’s försäljning

Snart är Butterick’s stora högtid halloween här. Även om högtiden kommer att se annorlunda ut i år på grund av covid-19-pandemin, tror festspecialisten inte att halloween blir inställt.

Tvärtom drar halloween igång tidigare för Butterick’s i år. De har redan sett en ökad försäljning och efterfrågan av dekorationer och utomhusdekor, både i butikerna och online.

– Vi brukar skylta om vecka 40 i våra butiker men kommer att tidigarelägga detta i år. Redan vecka 36 såg vi en 20-procentig ökning på buttericks.se av halloweenrelaterade produkter, säger marknads- och affärsutvecklare Stina Petrini i ett pressmeddelande.

Läs mer: Butterick’s söker nya vägar för att nå ut med sina klassiker – flyttar in hos Åhléns

Kedjan tror att det tidiga intresset beror på att det finns mer tid och lust till att dekorera när fler stannar hemma över höstlovet.

– Vår målgrupp är unga vuxna och barnfamiljer och vi ser att de satsar stort på utomhusdekor och pynt till hemmet. Vi ar redan sålt större props som rör sig, pumpakit och servetter och dukar, säger Stina Petrini.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev