Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

H&M har en bit kvar till 2019 års nivå: ”Vår starka återhämtning fortsätter”

Publicerad: 15 juni 2021, 06:17

H&M-gruppen växte med 75 procent under det senaste kvartalet. Men omsättningen är fortfarande en bra bit under nivån innan pandemin.


Ämnen i artikeln:

ModeH&M

H&M-gruppen omsatte preliminärt 46 509 miljoner kronor under det andra kvartalet på koncernens brutna räkenskapsår, mars–maj. En tillväxt på 75 procent.

En starkare krona gjorde att tillväxten stannade på 62 procent mätt i svenska kronor.

Tilläggas ska att den svenska modejätten motsvarande period i fjol tappade 50 procent av sin försäljning. Omsättningen ligger fortfarande en bra bit under den för andra kvartalet 2019 på 57 474 miljoner kronor.

H&M-gruppen skriver i pressmeddelandet att försäljningsutvecklingen fortsatt påverkats av pandemin.

”Vid ingången av det andra kvartalet var cirka 1 300 butiker tillfälligt stängda. De öppna butikerna har haft restriktioner gällande bland annat öppettider, antal kunder och butiksytor. På några av koncernens största marknader såsom Frankrike och Tyskland, var butikerna fortsatt stängda under nästan hela kvartalet som en följd av förlängda restriktioner.”

Vid kvartalets utgång fanns fortfarande begränsningar på de flesta av H&M:s marknader. 140 butiker var fortfarande tillfälligt stängda.

”I takt med att allt fler vaccineras har flera marknader successivt tillåtit återöppnande av butiker och H&M-gruppens starka återhämtning fortsätter. Onlineförsäljningen har fortsatt att utvecklas mycket väl även när butikerna har öppnat. Detta visar att kunderna uppskattar kollektionerna och möjligheten att kunna handla i den försäljningskanal de önskar”, skriver gruppen vidare.

Perioden 1–13 juni ökade försäljningen med med 35 procent, mätt i lokala valutor, jämfört med motsvarande period i fjol. Jämfört med 2019 års siffror var tappet bara två procent.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeH&M

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev