torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Första Black Week-siffrorna: Full gas direkt – ökar med 70 procent

Publicerad: 24 november 2020, 14:58

Black Week är igång – och rean har tagit fart ordentligt redan från start. Hittills under måndagen har försäljningen ökat med 70 procent, enligt siffror från Klarna.

Ämnen i artikeln:

Black FridayKlarnaDetaljhandeln

Andreas Dyrberg Skog

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se


Black Friday väntas bli mer utspridd än någonsin detta corona-år. Många satsar på Black Week eller till och med Black Month.

Klarna hanterar, enligt egna uppgifter, ungefär hälften av betalningarna i e-handeln i Sverige. Deras siffror ger alltså en bra fingervisning om var årets rea barkar.

Och första dagen på Black Week tyder på rekordslakt.

Ökningen hittills är som sagt 70 procent.

De kategorier som ökar mest är alektronik (+136 procent), underhållning (+84 procent) och sport och hobby (+80 procent).

Kvinnorna dominerade i den inledande handeln och utgjorde för 71 procent av kunderna. Kvinnorna ökade också sin konsumtion mer än männen, +81 procent jämfört med männens +66 procent.

Pandemin har fått många äldre konsumenter att handla online och den trenden ser ut att fortsätta även under Black Week. Det är nämligen de äldsta kundgrupperna som står för den största ökningen. 66-75 åringarna har ökat sina inköp med 101 procent och 76+ ökar med 95 procent.

Läs mer: Fler svenskar stannar hemma under Black Friday: ”Kommer se annorlunda ut i år”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev