Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Försäljningen av hemelektronik sjunker: ”Det är inte förvånande”

Publicerad: 9 juni 2022, 06:20

Försäljningen av hemelektronik sjönk i maj.

Foto: Getty Images

Försäljningen av hemelektronik sjönk i maj. ”Det är inte förvånande med tanke på den ekonomiska situationen”, säger bransch-vd Pernilla Enebrink.

Ämnen i artikeln:

Hemelektronik

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Försäljningen av hemelektronik var fyra procent lägre i maj, jämfört med samma månad för ett år sedan. 

Det visar Snabbindex från Elektronikbranschen. 

– Det är inte förvånande att vi ser en svag minskning av försäljningen med tanke på den ekonomiska situationen för konsumenterna, säger vd Pernilla Enebrink i en kommentar. 

Svagast utveckling hade produktkategorin datorer där försäljningen sjönk med 38 procent. Några kategorier gick emellertid mot strömmen och växte. Försäljningen av spelkonsoler ökade med 39 procent och mobiltelefoner hade en tillväxt på två procent. 

– Kul att försäljningen av spelkonsoler kan öka. Återförsäljarna har länge sagt att de skulle kunna sälja fler spelkonsoler om de bara har tillgång och det har bitvis varit svårt att få tag i de här produkterna, säger Pernilla Enebrink. 

Under årets fem första månader har försäljningen av hemelektronik sjunkit med tre procent, visar Snabbindex. Audio är egentligen den enda produktkategorin som visar tillväxt ackumulerat (fem procent). Försäljningen av spelkonsoler och mobiltelefoner har legat still, övriga kategorier har tappat. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev