Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Fler svenskar stannar hemma under Black Friday: ”Kommer se annorlunda ut i år”

Publicerad: 24 november 2020, 12:40

Fyra av tio svenskar som förra året handlade i fysisk butik väljer att stanna hemma och e-handla under Black Friday i år. Det visar en undersökning som Yougov genomfört åt Pricerunner.


Ämnen i artikeln:

Black FridayPricerunnerCorona

– Siffrorna tyder på att många är oroliga för covid-19. 77 procent av de som handlade både på nätet och i en fysisk butik förra året svarar nu att de enbart kommer att handla på nätet under årets Black Friday, säger Nicklas Storåkers, VD för Pricerunner.

Undersökningen visar att 47 procent av svenskarna tänker handla på nätet i stället för i fysisk butik. 22 procent har inte bestämt sig och 20 procent kommer inte att handla online.

– Om vi jämför med förra året så går det att se att fyra av tio svenskar som handlade i en fysisk butik förra året, kommer att handla på nätet istället på årets Black Friday, säger Nicklas Storåkers.

40 procent av 60-plussarna som handlade i butik förra året vet inte hur de ska göra i år. 49 procent av de i åldrarna 46-49 år uppger samma sak.

– Det kommer se annorlunda ut på stan än det brukar göra under Black Friday. Vi är vana vid att det är lite av en folkfest, med mycket liv och rörelse. Folk handlar och umgås. Det kommer vara helt annorlunda i år, säger Nicklas Storåkers.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev