Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Finansministern tiger efter modehandelns nödrop: ”Tyvärr inte fått svar”

Publicerad: 8 december 2020, 12:59

Representanter för modehandeln kräver ett möte med finansminister för att förklara sin utsatta situation. Någon respons från Magdalena Andersson har de emellertid inte fått. ”Vi har tyvärr inte fått något svar”, skriver MQ Marqets vd Ingvar Larsson i ett mejl.

Ämnen i artikeln:

ModeSvensk Handel StilCorona

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Modehandeln kräver möte med ministern: ”Verkar inte förstå allvaret”

27 november publicerade representanter för ledande kläd- sko- och sportaktörer ett öppet brev till finansminister Magdalena Andersson.

De ville göra ministern uppmärksam på den utsatta läge som många i dessa branscher befinner sig i under pandemin där svenskarna uppmanas att inte besöka några fysiska butiker.

De krävde också ett möte med Magdalena Andersson för att få möjlighet att förklara situationen och peka på vilka statliga stöd de ser behövs.

”Vi har tyvärr inte fått något svar från Magdalena Andersson i skrivande stund”, skriver Ingvar Larsson i ett mejl till Market.

Han konstaterar att flera medier uppmärksammat brevet.

”Vi ser att media genom att skriva kan påverka och öka våra chanser för att åstadkomma ett möte med Magdalena Andersson.”

Market har sökt Magdalena Andersson för en kommentar. Hennes pressekreterare hänvisade då till Näringsdepartementet och näringsminister Ibrahim Baylan som redan tidigare avböjt en intervju om handelns situation.

Läs mer: Nu hoppas hon att finansministern ska lyssna: ”Fruktansvärd situation”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev