måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Engagerade kunder vill veta – här svarar Costco-cheferna

Publicerad: 5 juli 2023, 07:37

Costcos butik i Arninge i Täby utanför Stockholm.

Foto: Monika Nilsson Lysell

Hur blev egentligen Costcos airfryer ett stående skämt bland medlemmarna? Och när kommer Costcos resebyrå? Market lät Costcos chefer svara på frågor från Facebookgruppen med 37 000 engagerade medlemmar.

Ämnen i artikeln:

CostcoDetaljhandeln

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Costco i exklusiv intervju om klivet in på svenska marknaden: ”Kunderna kommer att bli överväldigade”

De svenska kunderna har många önskemål om sortimentet i butiken i Arninge i Täby. Det bekräftar butikschef Brett Vigelskas.

– Vi får förfrågningar varje dag som jag och våra inköpare tittar på. Vi fortsätter att rotera in nya artiklar, och byter ut de som inte får så bra respons, säger Brett Vigelskas när vi träffar honom i butiken i Arninge.

När vi ber Brett Vigelskas ge exempel på varor svenska kunder gillar, spricker hans ansikte upp i ett finurligt leende.

– Jag tror nog att vi är ganska kända för att sälja airfryers ...

I sociala medier har Costcos airfryer utvecklats till ett skämt Costcokunder emellan. Den stora Facebookgruppen för Costcokunder i Arninge har över 37 000 medlemmar. Här finns ett otal inlägg med bilder på Costcos airfryer och skämtsamma kommentarer som ”äntligen är jag fullvärdig Costco-medlem” och ”två till airfryers inköpta, så man kan ha en i vardagsrummet och en i hobbyrummet”. Efterfrågan verkar aldrig sina.

LÄS OCKSÅ: Exklusivt: Costco-chefernas besked om etableringsplanen, e-handeln – och svaret på kundkritiken

Costcos airfryers har sålt slut gång på gång.

Foto: Monika Nilsson Lysell

– Det är egentligen en global airfryer-trend, men lustigt nog får Costco mycket av publiciteten kring trenden. Jag antar att det är för att vi tar in så stora volymer i butiken, och för att kunderna ser hur snabbt de tar slut, säger Brett Vigelskas, som verkar förvånad över att han än så länge inte ser att marknaden mättats.

– Jag tror att kvalitén och priset på den vi säljer blivit en snackis. Det är ganska typiskt för vad Costco gör, säger Brett Vigelskas.

Avokado är en annan produkt som blivit något av en snackis. Brett Vigelskas är stolt över att frukt- och grönsaksavdelningen i sommar också erbjuda svenska jordgubbar.

– Vi arbetar med en svensk leverantör och har, vad jag vet, stans bästa pris.

LÄS OCKSÅ: Hit kommer Costco – har gjort klart med en andra etablering i Sverige

Foto: Monika Nilsson Lysell

LÄS OCKSÅ: Flopp eller succé – konkurrenter, grannar och kunder talar ut om Costco: ”Upplever det som osvenskt”

Market tog med sig tre frågor från Facebookgruppens medlemmar, till Costcos chefer. Regionala verksamhetschefen Scott Schruber svarar på dem:

Bibbi vill veta: När får svenska medlemmar pengar tillbaka, som i USA?
– I USA har vi ett dyrare medlemsskap där en av fördelarna är två procents rabatt på majoriteten av de varor vi säljer. Medlemskapet ger också tillgång till olika tjänster som vi inte kan tillhandahålla i Sverige ännu. Så länge vi inte kan erbjuda de tjänsterna kommer inte den typen av medlemskap vara ett alternativ för svenska medlemmar.

Elisabeth vill fråga dig om tjänsterna. Planerar Costco att erbjuda till exempel möjligheten att boka resor?
– Om vi ​​kan hitta rätt möjlighet så skulle vi kunna göra det. Det finns inte i vår plan just nu men det är inte uteslutet.

Dorothea och flera andra frågar om ni kommer att erbjuda fler unika varor som man inte kan få tag på i andra livsmedelsaffärer?
– Köpteamet letar alltid efter unika varor och vi finjusterar hela tiden balansen mellan att ha unika varor och högt efterfrågade basvaror.

LÄS OCKSÅ: Bildspecial: Se rusningen när Costco hade premiär i Sverige

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev